De Oude Doos

Kuhn demodagen medio jaren 80′

Foto’s met dank aan Demonie George.

Op en rond Lendelede & Sint-Elioos-Winkel is de naam Demonie , een zeer gekende naam in het landbouwmilieu. Mede dankzij het dealerschap van Renault en Kuhn. Echter in de jaren 80′ was er hier van Renault nog geen sprake en had men het dealerschap van Lamborghini op zich genomen.

Om de naam bekendheid van beide merken te versterken werden er ook verscheidende demodagen georganiseerd medio jaren 80′.

Een eerste demo die we van nader bekijken was de grasland demo van Kuhn, op een toch wel aparte locatie, meer bepaald op en naast het vliegveld van de luchthaven van Wevelgem. De demo kon op deze mooie locatie dan ook rekenen op een grote belangstelling!

 photo 37.jpg

 photo 16.jpg

 photo 1.jpg

 photo 34.jpg

 photo 32.jpg

 photo 33.jpg

 photo 30.jpg

 photo 26.jpg

 photo 28.jpg

 photo 27.jpg

 photo 29.jpg

 photo 17.jpg

 photo 31.jpg

 photo 21.jpg

 photo 23.jpg

 photo 24.jpg

 photo 25.jpg

 photo 22.jpg

 photo 19.jpg

 photo 20.jpg

 photo 36.jpg

 photo 35.jpg

Wat later werd er ook nog een grondbewerking demo gegeven van Kuhn toen nog onder de naam Huard. Deze gingen door op de akkers van wijlen landbouwer Dejonghe uit Lendelede.

Starten doen we met een toch wel opvallende verschijning, het paradepaardje van Lamborghini destijds, de Lamborghini 1556 DT met een Huard wentelploeg achteraan in de hef, als ook nog vooraan in de hef een Huard duwploeg.

 photo 38.jpg

 photo 7.jpg

 photo 4.jpg

 photo 3.jpg

 photo 8.jpg

 photo 10.jpg

 photo 9.jpg

Wie niet genoegd krijgt van deze Lamborghini trekkers en meer wilt weten over de rijke geschiedenis van befaamde merk, kan zich wenden tot het magazine ‘de Loonwerker’ editie November 2014 en December 2014.