De Oude Doos

Loonw. Janssens – Bost

Met dank aan de familie Gilles & An Van Goey.

Onder de kerstboom van Landbouw & Machines en de Oude Doos lag er een opvallend groot cadeau, meer bepaald honderden foto’s en tientallen video’s afkomstig uit het archief van constructie bedrijf Gilles uit Clermont. Deze krijgen jullie hier gespreid over 2015 allemaal te zien. Een voorsmaakje van dit alles zien jullie op deze kerstdag.

We starten met een video uit December 1998 over loonbedrijf Janssens uit het Vlaams-Brabantse Borst. We zien drie grote merken uit de wereld van bietenrooiers verzamelt bij één bedrijf op één akker. Alle drie de hoofdrolspelers kregen het zwaar te verduren in de modder maar ze bleven dan alle drie ook doorwerken tot dat de oogst binnen was.

De eerste hoofdrol is weggelegd voor een Agrifac 215 EH. Een tweede hoofdrol was weggelegd voor een toch wel imposante John Deere 4755 voorzien van onder andere een Gilles TR-24. En tenslotte de 3de hoofdrol lag weg voor een Dewulf R 7000 T.

Drie bijrollen waren er ook nog voorzien om deze film af te maken ; hun John Deere 7700 met enkel-as Duchesne kipper , nog een 2de John Deere met een enkel-as Record kipper en een Ford 8670 met een tandem Brimont kipper van een collega of de landbouwer zelf.