De Oude Doos

Team Buzze hooi persen

Ook in de zomermaanden is voor team Buzze de lokroep groot om naar het veld te trekken. Met een goed uitgezochte equipe van machines en mannen trekken ze er steevast op uit.
Telkenmale is wel iemand nieuw of een extra machine te bespeuren, ook dit jaar was dit niet anders.
Wanneer men verzamelt bij Andy Van Canneyt uit Kleit kunnen we de machines al een eerste keer aanschouwen. Bij het vertrekken wordt er snel een filmpje geschoten, waar elke chauffeur, de bezoeker van de oude doos begroet met een handgebaar.
Iets verder aan cafe ‘De koffiekan’ in Adegem staan we paraat om nog snel een foto te maken van elke machine in transportmodus.

Eens op het veld aangekomen begon Andy al snel aan het persen met zijn Massey Ferguson 35 en een bijpassende Massey Ferguson pers, het valt goed op dat Andy al jarenlange MF liefhebber is en weer dan ook zijn machines uit te zoeken. Naast Andy is ook zijn vriendin Kim van de partij met de hooivork en natuurlijk Andy’s co-piloot niet te vergeten, het hondje achteraan op de extra zetel.
Tweede persman was Jonas De Roo uit Donk. Hier merk je ook meteen welk merk de voorkeur heeft bij Jonas. Hij was er aan het werk met zijn John Deere 510 die een John Deere 224T pers aandreef.

Waneer de balen geperst zijn moeten ze natuurlijk geladen worden! Er werd niet alleen geladen met de hand, maar ook met handige instrumenten.
David Van Hullebusch uit Knesselare gebruikte hiervoor zijn handige Kemper Ballen automat waar hij in snel tempo ongeveer 107 balen kan laden.
Af en toe wordt er ook wel eens een nieuwe machine uitgetest. Aan de Fendt Farmer 102S van Karl Van De Walle uit Zomergem werd er een balen lader aan bevestigd. Deze klemde de balen vast en gooide naar achteren. De test werd niet echt succesvol bevonden en er werd al snel beslist om met de hand verder te laden.
Vele handen maken licht werk en zo werden de balen geladen door Cédric Vanhullebus en Simon De Roo. Deze twee waren respectievelijk met een Fordson Super Major met mestwagen en een Massey Ferguson 65 met kipper.

Een prachtige bende met mooi materiaal aan het werk, altijd fijn om te zien!