De Oude Doos

Team Buzze mais hakselen

De oude doos heeft voor elk wat wils, je kan bij ons terecht voor foto’s van oude loonbedrijven, oude films en dus ook oude machines die nog steeds in werking zijn. De reportage van vandaag bevat ook heel wat diversiteit.
Voor de tweede maal dit jaar zijn we te gast bij de toffe gasten van Team Buzze. Maar niet alleen de gekende leden van de Buzzer’s waren er aanwezig maar ook heel wat andere nieuwe gezichten.
Iets later dan verwacht, net na de middag werden de motoren van de machines gestart en kon een toffe hakseldag van start gaan.
Zoals steeds neemt Cédric Vanhullebus de kop in het peloton met zijn Hesston 7420. De machine heeft de laatste jaren heel wat uurtjes gedraaid en blijft steeds in topconditie dankzij de goede zorgen van de jonge techniekers.
Naast Cédric zijn twee rijige hakselaar, was Jonas De Roo present met zijn John Deere 2130 en 1 rij Kemper hakselaar. De hakselaar kreeg plots met een mankementje te maken waardoor dat de strijd vroegtijdig werd gestaakt en de Hesston probleemloos alle mais binnen knabbelde.

Naast de twee vaste waarden op gebied van hakselaars waren er tal van knappe combinatie die de mais naar het erf van de familie Vermeire in Zomergem voerden.
De dag van de hakselfestiviteiten was er extra veel wind maar was het gelukkig droog met een vleugje zon. Wanneer we arriveerden op de plaats delict zagen we meteen al Andy Van Canneyt met zijn Massey Ferguson 3060. Die koos duidelijk voor deze trekker zodat de wind hem geen parten zou spelen.
Net zoals altijd was de oude getrouwe Record mestwagen mee. Deze keer voorzien van een knappe spandoek met reclame voor onze Retro Oogstdag 2022. De reclame stond er nog op van onze promotietour op de Werktuigendagen.
Naast Andy was ook Karl Van De Walle van de partij met zijn Fendt Farmer 102 met Record silagewagen. Karl wisselde na tijd even het stuur van zijn Fendt voor dat van de Hesston, Cédric bemande dan ook met veel plezier even de Fendt.
Volgende die mocht aanschuiven onder de pijp van de Hesston, was Lorenzo Vermeire. Met zijn prachtig gerestaureerde Same Centurion 75 en een enkelas kipper, geen halve karren was hier de boodschap!
Niet alleen met tractoren werd de mais afgevoerd, maar er schoof ook een quad aan met aanhangwagen aan in het rijtje afvoerders.
Naast alle combinaties zagen we plots ook nog eens een Volvo BM van de familie Van Laecke passeren die een een kijkje kwam nemen.
Tot slot werd er nog een John Deere 3040 met Ova kipper ingezet om alle mais tijdig naar de hoeve te kunnen brengen.

Net voor ons vertrek konden we nog eens een kijkje nemen aan de silageput. Daar wachtte ons nog een verassing van formaat, een heuse Fendt Xylon die de steile maishoop mocht beklimmen.
Deze trekker die bij landbouwwerken Van Vlaenderen uit Meigem werkt, beschikt ook over een frontlader die op de koop toe nog eens kan zwenken naar links en rechts.
Om het rijtje van deze reportage af te maken wachtte er nog een Fendt Farmer 102S Turbomatic op ons die ook de maishoop mocht beklimmen.

Een knappe goed gevulde reportage die later nog een vervolgje krijgt! Blijven volgen is de boodschap!