De Oude Doos

Landb. Wils – Balen

De Claas SF 50 velen zullen er wellicht nog nooit van gehoord hebben. Dat is ook wel te begrijpen, want er is er gewoonweg maar eentje van te vinden. Deze vind je terug in het Antwerpse Balen bij landbouwer Gert Wils. Dit is eigenlijk een zelfbouw werktuigendrager met voorop een 2-rijige Kemper Profi hakselaar. Deze machine werd gebouwd door Gert zijn schoonvader Guido Cools. Deze zagen we al eerder in onze special met zijn Claas SF 80, die  voorzien was van een 6-rijige Claas bek. Deze Claas gezinde man, doopte destijds deze zelfbouw machine dan ook als Claas SF 50.

Sinds een 4-tal jaar heeft Gert deze machine overgenomen en hakselt er bij zijn eigen ouders de mais mee. Als je wilt hakselen heb je natuurlijk ook afvoercombinaties nodig. Hiervoor doet Gert beroep op een Fendt Farmer 105 S aan zijn Veenhuis silagewagen, die we eerder al achter de Zetor 6718 van Guido Cools zagen. Een tweede afvoercombinatie met Mats Mols aan het stuur bestond uit een Fendt Farmer 4 S en een zelfbouw silagewagen. Ze hadden hier echter al behoorlijk wat regen te verduren had, waardoor deze twee afvoercombinaties het al eens zwaar te verduren kregen. Maar geen nood, twee sleeptrekkers stonden paraat met onder andere Gert zijn 9-jarige zoon aan het stuur van de Fendt Farmer 309 LSA, die de afvoercombinaties als een volleerd chauffeur zonder problemen wist weg te slepen. Ook nog een tweede jongere Fendt Farmer hielp mee met het afslepen. Op de put vonden we nog een tweede Fendt Farmer 309 LSA terug.

Dit spektakel lokte wederom kijklustigen uit alle windstreken, met kijkers uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en met collega oldtimerhakselaar fanaten Geert Bielen en Bjorn en Kris Geurts was ook Limburg vertegenwoordigd,

Met al dit moois, konden we wel spreken van een ‘Fendttastische’ dag!