De Oude Doos

Landb. Van Deynze – De Beir – Ursel

In het voorjaar zagen we bij landbouwer Willem De Beir uit Ursel, een mooie snede Snelle Lente Rogge met succes geoogst worden. Dit gebeurde vlot, mede dankzij de Taarup veldhakselaar van Stefaan Van Deynze. Naast een vlotte oogst, was het bovendien een plezante nieuwe activiteit om gezamenlijk uit te voeren met hun vriendengroep ‘de Wessegemse maisstampers’.

Het is dus duidelijk dat het niet altijd mais hoeft te zijn voor deze maisstampers. Stefaan werd dan ook opnieuw opgetrommeld met zijn Landini 14500 en de Taarup veldhakselaar, ditmaal om een snede gras te oogsten. Naast een nieuwe activiteit, hebben ze nu ook extra nieuw lid in de groep. Wessegem is officieel een wijk in Ursel, dus kan een Ursel’s icoon niet ontbreken. Dat uitte zich in de vorm van de Schlüter Super 1250 VL Special, hier in de streek ook wel ‘Brutus’ genaamd. Deze trekker van landbouwer Marc Buysse kreeg een plaatsje aan de Schuitemaker Russen silagewagen van zijn zoon Simon Buysse. Met deze unieke combinatie werd Simon dan ook met open armen ontvangen in de groep.

Op één been kan je natuurlijk niet staan, in het kielzog van de Schlüter volgden nog 2 combinaties. Allereerst de oude getrouwe combinatie van Tom Vermeersch , zijn John Deere 2650 met een Peecon KW 6000 kipwagen. Maar ook Stefaan Debacker was eveneens opnieuw van de partij. In de maisoogst van 2021 reed hij nog met zijn John Deere 6420 en zijn gerestaureerde Record silagewagen, nu kwam hij aandraven met zijn klassieker, een Fiatagri 80-66 DT. Voor de Taarup werd wel een verhoogsel afgehaald, zodat de Taarup ernaast niet op de tippen van zijn tenen moest lopen, om er te kunnen inblazen.

Willem zelf zag toe vanop zijn Valmet / Valtra 8450 aan de put, het enthousiasme van zijn groep, maakte hem eveneens instant gelukkig. Naast de Valtra stond ook nog een knappe Case International 7140 ’trappends’ klaar om de put aan te rijden. Ook het nieuwe lid, Simon had de tijd van ze leven. Al zeker wanneer hij ook even het stuur van de Landini 14500 in handen mocht nemen.

Wederom een prachtige dag en een geslaagde activiteit van ‘de Wessegemse maisstampers’!