De Oude Doos

Hobbyist Van Canneyt – Kleit

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Dit is ook het minste van je kan zeggen van Andy Van Canneyt uit het Oost-Vlaamse Kleit. Massey Ferguson begeesterd al geruime tijd ze leven, met een prachtige MF collectie tot gevolg. Naast de vele tractoren, heeft hij nu ook deze unieke Massey Ferguson 87 maaidorser op de kop kunnen tikken. Deze kleinere maaidorser dateert al maar liefst uit 1967 en is is voorzien van een 4-cilinder Perkins motor, goed voor zo’n 60-pk.

Zo’n machine koop je niet om in een glazen kast te plaatsen. Andy wou ze deze zomer dan ook uitgebreid testen. Eens het graan rijp was en het weer wat goed zat, was het demo tijd. Het werd dan ook een demonstratie, dat vele kijklustigen wist aan te trekken. Te beginnen met zijn kameraden Jonas De Roo en Cedric Vanhullebus, die hun mede Team Buzze lid kwamen aanmoedigen. Jonas wist dan ook in stijl te arriveren, op zijn indrukwekkende John Deere 4020.

Maar ook vriend des huizes, Geert Van Kerschaever was van de partij en dit met een Massey Ferguson 65 Mark II, aan een aangepaste 3-wiel kipper. Deze mooie combinatie paste dan ook perfect onder de pijp van de MF 87.

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Daar is Steven Lammens het mooiste bewijs van. Hij staat dan ook Andy bij met een glimlach, in het afregelen en onderhouden van ze machinepark. Hij kon net als de rest van de vele toeschouwers, als eveneens wij zelf, niet anders dan constateren dat de machine puik werk weet af te leveren! Wederom een mooie aanwinst in Andy ze collectie!