De Oude Doos

Hobbyist Deprez – Lichtervelde

Onze eindejaarsreeks sluiten we in schoonheid af, dankzij Simon Deprez uit Lichtervelde. Eerder zagen we al zijn TIM bietenlader aan het werk, maar nu is het tijd voor het grovere geschut. Een heuse Kemper V2 bietenrooier werd operationeel ingezet om de grootste hoeveelheden te rooien. Om deze voederbietenrooier aan te drijven, mag zijn Fendt Farmer 307 LS uit 1988 nog eens buiten komen.

Beter een goede buur, dan een verre vriend, dat eerste is wat Frans Verhaeghe dan ook is voor Simon. Hij weet hem altijd wel met raad en daad bij te staan. Zo hielp hij ook met plezier letterlijk een handje tijdens het rooien. Hij stuurde de Kemper bij waar nodig en liftte tijdig de rooivork. Bleef er heel sporadisch nog eens een biet achter, dan waren Simon zijn vader en moeder ook van de partij om deze op te rapen. Maar in de eerste plaats keken ze fier toe, hoe hun zoon een prachtig machinepark heeft uitgebouwd. Want naast de rooicombinatie, was de knappe Fiat 70-90 DT uit 1984 eveneens weer van de partij met de Herculano kipwagen.

Met de bieten netjes afgedekt kon Simon weer een mooi vrachtje afvoeren en wij weer huiswaarts keren met een reeks over een prachtige combinatie op de camera.