De Oude Doos

Retro Oogstdag 2022 Deel I


Het was vier jaar uitkijken naar een nieuwe editie. Door corona konden we in 2020, onze derde editie niet laten doorgaan. De derde editie werd uiteindelijk op 25 september 2022 georganiseerd.
Met wederom een enthousiast organisatie team werd terug een grootste dag op poten gezet. Dit keer niet meer in Oostwinkel, maar weken we uit naar een groter terrein in Aalter.
Verscholen tussen de velden en in een prachtig stukje landbouwnatuur konden we op een terrein van 17 ha onze oogstdag laten doorgaan. Alles gebeurde op de grens van Aalter – Bellem en Ursel. Met bijna 10 ha aan demovelden was er meer dan genoeg plaats om de 70 deelnemers te laten demonstreren.
Als vanouds stond het mais gebeuren centraal. Net zoals de twee voorgaande edities werd de oogst van mais toch wel in de spotlights gezet. Met 16 hakselcombinaties werd de 9.5ha mais geoogst. Eén hectare mais was voorbehouden voor twee dorsmachines. Tot slot hadden we ook nog 1 ha voederbieten staan die met 5-tal bietenrooiers geoogst werden. Naast deze demonstraties waren er ook nog de traditionele grondbewerking demonstraties met old en youngtimer tractoren. Enkele kleine oldtimer ploegers werden dan weer uitgenodigd om hun kunsten te tonen.
Naar goede gewoonte nodigde de organisatie ook enkele fotografen uit die het evenement in beeld konden brengen zowel voor als achter de schermen.
In deze eerste reeks kan je het evenement zien door de ogen en lens van fotograaf Jean-Francois Machet. We danken deze fotograaf dan van harte om ons evenement zo mooi in beeld te brengen!
Voorts danken we uiteraard onze medewerkers, de 70 deelnemers en de 2500 bezoekers die het evenement bezochten!

Veel kijkplezier!