De Oude Doos

Retro Oogstdag Film

DEEL 2

In het tweede deel van onze film zien we vooral hoe drassig het er bij lag op plaatsen. De nacht voor het evenement kregen we immers een pak regen te verwerken, waardoor er enkele natte plaatsen ontstonden. In het begin kregen vooral de bietenrooiers het hard te verduren, maar naarmate in het zelfde spoor werd gereden voor de tent, moesten ook de afvoercombinaties van de mais, een tandje bijschakelen. De meeste combinaties wisten zich wel een weg te banen door de modder. Lukte dit niet, dan stond er meteen een sleeptrekker klaar. Geniet van het spektakel!

DEEL 1

Vier jaar na de tweede editie van de Retro Oogstdag konden we op 25 september 2022 de derde editie van dit mooi evenement laten doorgaan. Deze editie trokken we met ons enthousiast team naar een mooie locatie in Aalter. Verscholen in de velden en omgeven door prachtig groen beschikte de organisatie over een 10ha groot terrein voor de demonstraties. Meer dan 70 deelnemers kwamen met hun machines afgezakt naar Aalter voor een mooie dag boordevol nostalgie en werkplezier.

Als vanouds stond het mais gebeuren centraal. Net zoals de twee voorgaande edities werd de oogst van mais toch wel in de spotlights gezet. Met 16 hakselcombinaties werd de 9.5ha mais geoogst. Eén hectare mais was voorbehouden voor twee dorsmachines. Tot slot hadden we ook nog 1 ha voederbieten staan die met 5-tal bietenrooiers geoogst werden. Naast deze demonstraties waren er ook nog de traditionele grondbewerking demonstraties met old -en youngtimer tractoren. Enkele kleine oldtimer ploegers werden dan weer uitgenodigd om hun kunsten te tonen.
Naar goede gewoonte nodigde de organisatie ook enkele fotografen en filmers uit, die het evenement in beeld konden brengen zowel voor als achter de schermen.