De Oude Doos

Loonw. FTO Agri – Roksem

Wat ooit begon met een Renault 951-4 en een enkel-as Record silagewagen in 2017 puur voor de hobby, is ondertussen uitgegroeid tot het levenswerk van de nog jonge Floris Tavernier uit Roksem. Want ondertussen wist Floris zijn eigenste loonbedrijf uit de grond te stampen, onder de naam FTO Agri. Het hakselen met enkelassers is nu ook hier verleden tijd. Hij investeerde fors in een equipe om u tegen te zeggen.

Het hakselen gebeurd er met een knappe Claas Jaguar 890 die hij wist te bemachtigen bij Beverdam Machinery B.V. uit het Nederlandse Vriezenveen. De enkelasser silagewagens zijn vervangen door twee niet van nieuw te onderscheiden tandem DEWA silagewagens. Deze wagens wist hij eigenhandig op te knappen en in het Renault oranje te spuiten. Want Renault blijft natuurlijk de rode draad binnen het bedrijf. Twee knappe silagewagens vragen natuurlijk om twee knappe trekkers die ervoor ingespannen moeten staan.

Floris zijn vader Kris heeft dan ook het geluk om de trekker uit zijn dromen te mogen bemannen, een indrukwekkende Renault 180.94 Turbo. Ook de tweede trekker is even indrukwekkend te noemen, een Renault 160.94. Maar het pronkstuk van hun hakselteam bevind zich echter toch wel op de kuil. Om deze stevig aan te rijden zet men een unieke Renault Atles 935 RZ met bouwjaar 2001 in. Dat deze uniek is, is zeker niet overdreven, aangezien er maar 119 stuks gebouwd zijn en deze het nummer 60 mag dragen. Atles in het Grieks staat voor ‘allersterkste’, wel deze trekker heeft ze naam niet gestolen. Met zijn 250-PK en een eigen gewicht van 10.280 kg is deze graskuil zeker en vast goed aangedrukt.

FTO Agri klaart de klus in stijl!