De Oude Doos

Landb. Crombez – Heuvelland

De landbouwers familie Crombez uit Heuvelland, heeft ons dit voorjaar weten te trakteren op een knap schouwspel tussen hun gerestaureerde Ford TW-10 en Ford TW-30. Deze twee beren van tractoren met bouwjaar 1982, kregen de taak toegekend om na een lange periode van droogte het grasland open te woelen.

Anthony verkiest zoals altijd de TW-10, alreeds van zijn 7 jaar leerde hij er mee rijden. Hij moest toen zelfs nog rechtstaan om aan de koppelingspedaal te kunnen. Maar ondertussen gaat dit al een pak vlotter natuurlijk. Met maar liefst 190-PK onder de motorkap weet de TW-10 wel hun diepgronder aan te kunnen. Ondertussen volgde zijn vader Danny met de 204-PK sterke TW-30 aan de Baeke cultivator.

Beide trekkers werden volledig onder handen genomen. Maar het meest opvallende dat aan beide trekkers werd vernieuwd, is natuurlijk het dak van de cabines. De typerende bolle daken van de GEN I vond Danny afgrijselijk en daarom werd op beide een GEN II dak bevestigd. De trekkers zijn nu misschien wel niet meer origineel, maar dat geeft hen niet, het zijn nu tenminste unieke trekkers. Men heeft er zelfs een eigen type benaming voor ; ‘GEN I made by Crombez’

Naast de TW’s hielpen ook de New Holland T7.210 en T7.230 om het veld zaaiklaar te krijgen. De T7.230 is de nieuwste aanwinst op hun landbouwbedrijf en werd al snel een geliefkoosde trekker voor Anthony’s zus Aurélie. Welke perfect haar mannetje wist te staan met deze krachtpatser!