De Oude Doos

Oogstfeest RMTV 2003 – Oostwinkel

Met dank aan Luc Van de Kerckhove.

Op vrijdag 15 Augustus 2003 vond het jaarlijks oogstfeest van de RMTV plaats, voor de laatste keer op het veld van wijlen oud- RMTV voorzitter André Berth uit Oostwinkel. Naast voorzitter was hij eveneens de oprichter van deze wel bekende oldtimerclub RMTV ( Retro Motoren en Tractoren Vereniging ) uit het Meetjesland. Het was een druk bezocht oogstfeest met heel wat bedrijvigheid op en naast het veld. Ook voor de bijhorende rondrit was er een grote opkomst, met heel wat vaste waarden uit de club, zijnde Jaak Vannevel, Luc Bisschop, Gery Vermiesch, … zoals we dan ook in de onderstaande film kunnen zien bij de aankomst van de trekkers op het terrein.

Natuurlijk hadden de verschillende demonstraties heel wat bekijks. Het oogsten gebeurde met de verschillende pikbinders, waar we onder andere Luc Van de Kerckhove, wijlen Luc Van Opstale, wijlen Raymond De Sutter en de familie Van Hullebusch naarstig aan het werk zien. Vervolgens werden de schoven met paard en kar verzameld. Waar onder andere wijlen Arnold Van Deynze, een gepassioneerd fokker en liefhebber van trekpaarden, deze bracht naar de twee opgestelde stationaire dorsmachines, een Buschhof en een Excelsior. Tevens een prachtige zelfrijder, een Claas SF maaidorser van de familie De Clercq uit Ursel stond paraat. Dit alles riep natuurlijk direct de nostalgische sfeer op.

Naast de oogst op het veld had je daarnaast ook nog tal van activiteiten zoals er waren ; een behendigheidsparcours,  het ringsteken, het balanceren op de wip of het slepen van boomstammen.

Heel wat knap materiaal was aanwezig dus, met enkele uniekere modellen als een Galman en een HSCS 30-35. Ook de destijds hypermoderne New Holland CX 880 van landbouwwerken Van Holderbeke uit Zomergem stond toen te pronken op het veld. Inmiddels ook al een type die zeldzamer word ten velde.