De Oude Doos

Werktuigendagen 1995 Oudenaarde (video)

Met dank aan de familie Provost.

Sedert 1995 gingen de Werktuigendagen door op de ondertussen vertrouwde, vaste en bekende stek in Oudenaarde. Namelijk op de terreinen op en rond de schoolhoeve Axelwalle.

De Werktuigendagen zijn sinds 1995 hier defenitief geland, voordien vonden deze om de twee jaar telkens op een andere locatie plaats in onder andere : Wetteren, Ieper, Roeselare, Geel Tielt, Zellik-Asse,…

In 1995 zien we op de maïs oogstdemonstraties onder meer de Claas Jaguar 880 met een 8-rijïge maïsbek aan het werk vergezeld van een Fendt Favorit 615 LSA Turbomatik E met een Kaweco silagewagen, als ook een Same Titan 160 met een D.R.A silagewagen van oud-loonbedrijf Albien De Rauw.

De firma Hocké demonstreerde er de Mengele 7800 hakselaar voorzien van zo’n 480 pk, uitgerust met een 8-rijïge opklapbare maïsbek. Deze kreeg eveneens assistentie van de Same Titan 160 met een D.R.A silagewagen. Maar als ook van de John Deere 7800 met een Dezeure silagewagen, een combinatie van loonbedrijf Verplancke uit Wontergem.

Ook zien we nog kort een gedragen hakselaar aan het bod komen. En ook nog een Fendt Favorit met een tridem kipper die zijn vracht maïs kwijt speelt op de Axelwalle hoeve.