De Oude Doos

Retro Oogstdag 2022

Zondag 25 september 2022

‘Retro Oogstdag’ Aalter

Op zondag 25 september 2022 vond te Aalter de derde editie van de Retro Oogstdag plaats. Net zoals de voorgaande edities in 2016 en 2018 nodigden we heel wat oldtimer tractoren en machines uit om te oogsten zoals vroegere jaren.
Niet meer in Oostwinkel zoals voorheen, maar een volledig nieuwe locatie in het naburige Aalter. Verscholen tussen de velden en in een prachtige landbouwnatuur hadden we een locatie van 17 ha. Die 17 ha herbergden de parking, demonstratie ruimtes en de cateringzone.
Net zoals de tweede editie in 2018 hadden we terug gekozen om mais te hakselen en dorsen. Daarnaast hebben we er voor gezorgd dat de bietenrooiers ook weer aan het werk konden. Niet alleen oogstenwerkzaamheden werden uitgevoerd, er was ook plaats voorbehouden om met heel wat knappe combinaties grondbewerkingen uit te voeren. Niet alleen de grotere oldtimers en youngtimers kwamen daar aan bod, ook de oldtimer ploegers konden zich uitleven op het evenement.
Een goede 70 deelnemers zakten af naar Aalter met hun machines!

Deze editie konden we ons evenement uitbreiden naar bijna 10ha gewassen om te oogsten.

Net zoals de tweede editie in 2018 strooide de regen in de ochtend bijna roet in het eten, maar als snel werd het terug zonnig voor de rest van de dag. Maar liefst 2500 bezoekers kwamen afgezakt naar de Gottebeekstraat te Aalter.
Dankzij de door ons aangestelde fotografen die zoals steeds het evenement mooi in beeld brengen, kunnen wij u ook laten genieten van het afgelopen evenement.
Dankzij de familie Vander Plaetsen, Jean-Francois Machet, Maud De Baets, Ward Soenen en Gerrit Nemegeer kunnen we u meer dan 1000 foto’s en enkele uren aan grond en drone beelden aan u voorstellen.
We gaan deze beelden in een aantal delen aan u voorstellen.

Retro Oogstdag foto’s Machet klik HIER

We danken dan maar al te graag deze fotografen en Drone piloten voor ons evenement zo prachtig in beeld te brengen.
Graag danken we ook nog eens de 70 deelnemers die mee ons evenement maakten. Zonder medewerkers uiteraard ook geen evenement, ook deze groep danken we van harte.
Tot slot nog een dankwoord naar onze bezoekers die in grote getalen naar Aalter afzakten!

Maarten Martens en Davy Tandt & team!