De Oude Doos

Loonw. Verduyn-Cuvelier – Werken

Met dank aan Eddy Dezeure en Siel Himpens.

Begin jaren 90 wist men bij landbouwwerken Verduyn-Cuvelier al perfect hoe men drassige maisvelden moest bedwingen. Er werd hier immers al vanaf begin jaren 90 met aangedreven silagewagens gereden van Dezeure. Een mooi voorbeeld van de sterkte van deze wagens zie je in onderstaand filmpje. De twee Ford TW-20’s zorgen voor de nodige pk’s en kunnen dan ook gemakkelijk de Claas Jaguar 690 bijbenen.

Met dank aan de familie Verduyn-Cuvelier

In Augustus 1992 zien we hun toch wel zeldzame Verstraete zelfrijdende wortelrooier aan het werk, waar slechts een 3 tal machines van gebouwd zijn geweest. De firma Ostyn staat in voor het plaatsen van de containers met hun Iveco vrachtwagen.

In Oktober 1991 was er een knap maïs team aan het werk in en rond de regio van Werken. Namelijk bestaande uit een Claas Jaguar 690 die werd bijgestaan door 2 x een Ford TW-20 met beide een Dezeure silagewagen. Het aanrijden van de put nam de indrukwekkende Massey Ferguson 2680 voor zijn rekening, die zowel vooraan als achteraan op dubbel lucht werd geplaatst.