De Oude Doos

Loonw. Van De Voorde Hendrik – Wippelgem

Met dank aan de familie Van De Voorde.

We keren zo’n 20 jaar terug in de tijd, meer bepaald naar 16 september 1995. Nabij de Gentse kanaalzone vinden we hun maïs team druk in de weer terug.

De Field Queen was inmiddels van de tonelen verdwenen en werden de hakselwerkzaamheden nu verder gezet door onder hun Hesston 7730.

Deze knappe bunkerhakselaar kon zijn vracht kwijt in hun M.A.N 26.291 die voorzien was van een DEWA silagebak. Een Same Antares 130 en een Same Laser 150 beide met een DEWA silagewagen kwamen dan de M.A.N beurtelings aflossen.

We gaan terug naar het najaar van 1987, men beschikte in deze tijd over 2 hakselaars.

In deze half uur durende film zien we eerst hun Hesston / Field Queen 7655 aan het werk die het niet altijd even gemakkelijk heeft in de iet wat drassige omstandigheden, wat later zien we de Claas Jaguar 690 ook bijspringen.

Met 2 hakselaars heb je natuurlijk ook wat capaciteit aan aanvoercombinaties nodig. Dit werd verzorgd door hun Same Trident 130 , Same Tiger Six 105 en Same Laser 150 allen met een tandem DEWA silagewagen.

2 bijrollen zijn er verder nog voorzien voor hun Fiat trekker met de greppelfrees en de landbouwer op de put met zijn dappere Ford.