De Oude Doos

Loonw. Spruytte – Houthulst

Naast de New Holland / L’articulée 2025 bezat men halfweg de jaren 90′ ook nog een New Holland 1900. We zien heel even een glimp van deze machine aan het werk, als ook eventjes aan de zijde van de L’articulée.

Maar de meeste actie in deze film is te zien aan de silage put. De gehakselde maïs werd opnieuw met behulp van een Deutz DX 6.30 met Record silagewagen en een Deutz AgroStar tevens met Record silagewagen naar de put gebracht een Deutz D 130 06 nam het aanrijden van de put op zich.

Na de maïs oogst zien we tevens halweg jaren 90′ , ook nog hoe 2 maal een Deutz DX 6.30 nijverig aan het werk zijn met het ploegen en daarna het inzaaien van wintertarwe.

Hun loonbedrijf is een wel bekend bedrijf omwille van hun unieke hakselmachines die dit bedrijf bezit en in het bezit heeft gehad. Hier zien we ergens halfweg de jaren 90′ de New Holland / L’articulée 2025, voor de afvoer van de maïs stond een Deutz DX 6.30 met Record silagewagen en een Deutz AgroStar tevens met Record silagewagen paraat.

In deze video zien we het maaidorsen gebeuren door 2 Clayson / New Holland 8070 maaidorsers, het afvoeren van het graan gebeurd door een Deutz DX 6.30 met zelfbouw graanblazer dit in de zomer van 1994.