De Oude Doos

Loonw. Casier – Zarren Video

Films met dank aan familie Casier.

In dit vierde deel keren we terug naar de maïs oogst van de jaren 80′.

We zien hun Claas SF 80 de leiding nemen. In zijn gevolg zien we een Fiat en een Renault beide met omgebouwde mestwagens, als ook nog een tweede Renault met een tandem Record silagewagen. De Fiat 1580 DT zien we op het laatste ook nog opduiken aan de  silage put.

Naast het maïs hakselen was men ook actief in het maïs dorsen. Hun Claas Dominator 85 leverde hiervoor puik werk en zien we dan ook opduiken in het tweede deel van de film.

We zijn aanbeland aan het derde deel, de zomer werkzaamheden De tijd situering is tussen half weg de jaren 80′ en het jaar 1990.

We zien allereerst de maaidorsers die in deze jaren aanwezig waren de revue passeren. Meer bepaald hun Claas Dominator 80 begeleid door een Fiat 1000 DT met graanblazer, die dan uiteindelijk het gedorste graan op de zolder blies.  Vervolgens wat later zien we hun nieuwe Claas Dominator 96 aan het werk.

Ook het aardappelen rooien komt aan bod met hun Fiat 980 DT en een getrokken 1-rijige Dewulf aardappelen rooier. Ook hun eerste zelfrijder, een Dewulf R 3000 S zien we aan bod komen op het einde van de film.

In het 2de deel zien we een greep uit de graswerkzaamheden einde jaren 70′ – begin jaren 80′. Van het maaien van het gras tot het verhakselen ervan.

We gaan van start van met de voorjaarswerken einde jaren 70′ – begin jaren 80′ zoals het spreiden en inwerken van stalmest tot het zaaien van de eerste maïs.