De Oude Doos

Loonw. Francois – Sint-Ulriks-Kapelle

Met dank aan de familie Francois.

Dankzij het loonbedrijf van de gebroeders Francois , hebben we opnieuw een prachtig foto en video archief kunnen toevoegen aan onze Oude Doos.

De gouden jaren 70, zijn inmiddels ver achter ons. Maar we nemen toch nog een snel eens een kijkje in het verre verleden. We zien er de Laverda M 150 en de Laverda M 132 in actie treden tijdens de zomermaanden. Maar vooral je graangewassen kan oogsten moeten de velden natuurlijk eerst de nodige voorjaarswerkzaamheden ondergaan.

Grondverzet in 1995 ten huize landbouwwerken Francois uit Sint-Ulriks-Kapelle. De hoofdrol is er weggelegd voor de Atlas 1602 LC. Een Case International 5140 en enkele ouwe getrouwe Fiat trekkers met OVA kippers zagen we op en af rijden met de afgegraven aarde. Tenslotte kwam er ook nog een kleine maar charmante Caterpillar bulldozer de aarde open duwen.

We starten met toch wel een bijzondere film, over het maïs hakselen begin jaren 90′

Een Claas Jaguar 695 SL voerde het team aan. Zijn gevolg bestond uit een Fiat 1000 DT met tandem Record silagewagen , een Zetor Master 10145 met een enkel as Record silagewagen.

Het team viel allerminst al op door hun knappe gepersonaliseerde silagewagens. Maar eveneens door het gebrul van hun uitermate knappe silagetruck. Hun eerste Magirus-Deutz silagetruck met een zelfbouw silagebak, die werd ingezet tijdens het hakselen vervoegd ook het team.

Helemaal in het begin, als ook helemaal op het einde zien we ook nog een glimp van hun Landini / Massey Ferguson trekker met een zelfbouw enkel as silagewagen.