De Oude Doos

Landb. Dejonckheere – Zarren

En de boer hij dorste voort… 25 Juli was officieel de warmste dag ooit gemeten in België, een onwaarschijnlijk record van meer dan 40 graden. Tijdens de zwoele zomeravond van diezelfde dag, werd ook voor de eerste maal de nieuwste aanwinst van landbouwer Dejonckheere uit Zarren het veld ingestuurd. De Claas Matador Gigant met bouwjaar 1964 reed er de eerste tarwe af.

Alles verliep vrij vlot tot onheilspellende wolken zich verzamelden aan de horizon. Met bliksemschichten in de achtergrond en een fel opzettende lauwe wind werd een tandje bij gestoken. De John Deere 6830 mocht de Matador volgen, zodat deze al rijdend zijn vracht kwijt kon. Ook schoonzoon Jurgen Houthoofd kwam ter hulp gesneld met de indrukwekkende Deutz-Fahr DX 6.30 van zijn broer Bjorn Houthoofd en een Duchesne kipper.

Met het zwoele weer en een opvallende maaidorser aan het werk, kwamen er ook heel wat kijklustigen buiten. Wat zo ontaarde in een gezellig samen zijn. Een goeie buur is beter dan een verre vriend, zo kwam hun buurman, grondwerker Chris.Depoover ook het spektakel aanschouwen. Maar hij zorgde eveneens voor een welgekomen verfrissing voor alle aanwezigen. Waarvoor iedereen, als ook wij zelf hem uitermate dankbaar waren!