De Oude Doos

Loonw. Callewaert – Gits

Een Deutz-Fahr DX 6.30 het is en blijft een iconische trekker. Ook landbouwer -en loonwerker Callewaert uit Gits verzet er jaarlijks nog heel wat uren werk mee. Onder andere aan een toch wel zeer bijzondere en zeldzame verzamelwagen.

Een machine met een adellijke titel is op zich al iets heel uniek. Maar de Canadese Bale Baron 4220P mag je dan ook wel een uitzonderlijke machine noemen. Zeker in onze Vlaamse contreien. Deze machines zijn een onderdeel van het gamma dat Marcrest Manufacturing Inc.uit Ontario aanbied.

Wie met de hand al kleine balen heeft gevorkt in ze leven, weet wat een hels en tijdrovend karwei dit kan zijn op warme zomerse dagen. De Bale Baron bied hiervoor wel een mooie oplossing. Deze wagen verzamelt 21 kleine balen hooi of stro en bind deze samen in 1 groot geheel. Deze grote balen van 21 kleine balen kan je dan gemakkelijk en snel verplaatsen met een balenklem op een verreiker. In dit geval was dit de Merlo TF42.7 van Aveve Izegem uitbater Geert Maertens.

Het persen van de kleine balen, werd uitgevoerd door landbouwwerken Vandemaele uit Lendelede met hun oude getrouwe Fendt 514C en New Holland 575 kleine balenpers.

De machine is oorspronkelijk gebouwd om te volgen achter een kleine balenpers, maar je kan er dus zoals hier ook individueel mee gaan verzamelen. De knopers zijn er van Hesston, een aangestuurde dissel maakt de machine ondanks zijn omvang heel wendbaar. De machine is eveneens voorzien van een eigen motor, een Deutz F4L912.