De Oude Doos

Landb. Vannevel – Moorslede

Liefde is, samen maaidorsen natuurlijk. Landbouwer Martin Vannevel haalde het voorbije seizoen zijn beide maaidorsers van stal. Een knappe Clayson 1545 en een Clayson M 135. Maar je kan natuurlijk maar met één machine tegelijkertijd rijden…

Daar had Martin dan ook snel een oplossing voor, een dol enthousiaste Niels Deryckere kwam met zijn vriendin Tessa ter hulp. De liefde tussen dit jonge paar leek al even sterk te zijn als de liefde die Martin voor zijn maaidorsers heeft. Niels bestuurde de Clayson M 135 eigenhandig als een volleerd chauffeur. Onder het alziend oog van Martin, wie de Clayson 1545 voor zijn rekening nam.

Maar ook onder het alziend oog van vaderlief Eddy Deryckere van grond -en afbraakwerken Deryckere-D’hondt uit Moorslede. Want ook hij was van de partij met twee afvoercombinaties voor het graan. De M.A.N TGX 18.480 voorzien van een Schmitz Cargobull kipper en de Deutz-Fahr 6165 Agrotron met een containerhaak stonden paraat.

Met deze twee goed bewaarde maaidorsers en dit jonge koppeltje aan het stuur, kan je wel stellen dat er nog een romantische zijde kan zijn aan het landbouwersbestaan.