De Oude Doos

Landb. Deklerck – Zuienkerke

In de nabijheid van de polders te Zuienkerke konden we ook deze knappe Claas Dominator 85 strikken voor de lens. Deze ouwe getrouwe maaidorser dateert uit 1986 en is in 2002 het landbouwbedrijf van de familie Deklerck komen versterken. Men had deze kunnen overkopen van een buur -en collega landbouwer.

Deze buur had de machine destijds nieuw aangekocht bij Leon De Schepper uit het Oost-Vlaamse Adegem. Een oud Claas dealer wie grote naambekendheid heeft gemaakt in zijn carrière van volledig Oost tot West-Vlaanderen toe. Maar ook ver, ver, ver daarbuiten…

Dat mag je wel heel letterlijk nemen, want ook in Congo word Leon De Schepper op handen gedragen voor zijn kennis. De paters uit Zaïre hadden destijds bij Leon een maaidorser aangekocht, welke gedemonteerd moest worden om te kunnen verschepen. Echter hadden de Congolezen moeite om de machine opnieuw correct te monteren. Zo geschiede en trok Leon in 1983 naar Congo om hen bij te staan. Hij werd al snel gebonden aan dit land en kwam regelmatig terug om projecten uit de grond te stampen. Alsook om de mensen kennis bij te brengen in verband met alles rond de landbouwmechanisatie.

Niet te verwonderen dan, dat hier in de iet wat afgelegen polders van Zuienkerke ook werd beroep gedaan op deze gedreven Claas dealer.