De Oude Doos

Loonw. Leeuwerck – Dikkebus

Voor ons één van de mooiste hakselteams die de wijde omgeving van Heuvelland telt. De equipe van landbouwwerken Leeuwerck uit Dikkebus. Stuk voor stuk indrukwekkende klassiekers aan het werk hier. In top conditie gehouden, geoliede machines.

Op kop zien we natuurlijk de imposante HEEB bunkerhakselaar. De hakselaar is samen gesteld geweest door Niklaus Heeb uit het Zwitserse Lienz / Rüthi. Bij landbouwwerken Leeuwerck heeft men al altijd een voorliefde gehad voor bunkerhakselaars. Gestart in 1978 met een Hesston Field Queen 7655, deze werd opgevolgd door een Hesston 7730. Maar geen van beide beschikte natuurlijk over een korrelkneuzer. Ook de Zwitser Niklaus Heeb vond dit spijtig en bouwde voor zich zelf een Hesston 7730 om en voorzag deze van een korrelkneuzer afkomstig uit een Claas Jaguar 695 Mega. Loonwerken Leeuwerck wist de hand te slaan aan deze dus heel unieke bunkerhakselaar.

Al even uniek zijn de afvoercombinaties die hier meereden. Een identieke tweeling, echter het geoefend oog zal natuurlijk misschien wel een klein verschilletje opgemerkt hebben. Want het gaat hier om een Landini 14500 en een Massey Ferguson 1134. Op de stickers na zal je geen verschillen merken tussen beide trekkers. Om het nog meer op elkaar te doen gelijken, hadden beiden een knappe DEWA silagewagen met zich mee.

Een derde combinatie zoeken we een beetje in hetzelfde elan. Zijn Massey Ferguson 1114 ditmaal in de rode kleur zien we onder de bunker verschijnen met een tandem hooglosser.

Dit klassieke team moet zeker niet onderdoen voor zijn hedendaagse tegenhangers!