De Oude Doos

Landb. Lambers – Tielrode

Een stralende zon en een Clayson M 135 voor je neus op de baan, je waant je direct in de zomer. Echter schijn bedroog ons want voorop de Clayson was het maaibord al reeds verdwenen en vervangen door een 5-rijige Agram maisbek.

Het was immers niet meer hartje zomer maar 27 Oktober de eerste dag waarop het winteruur weer van kracht was. Het aanbreken van de kortere dagen, deerde de gebroeders Jan en Joris Lambers uit Tielrode niet om nog enkele laatste akkers mais te gaan dorsen. Dit met een toch wel unieke maisdorser. Wat hem zo uniek maakt is het feit dat hij al reeds dateert uit 1969 en vooral dat deze beschikt over een 5-rijige Agram maisbek!

Deze bek en hals is door de gebroeders zelf aangepast geweest voor op deze Clayson M 135 te kunnen monteren. Een knap staaltje techniek maar voor hen is dit zowat dagelijkse kost. Want oplossingen aanbieden op maat voor de landbouwmechanisatie is nu eenmaal wat men dag dagelijks beoefend. Ze runnen dan ook al enige tijd het mechanisatie bedrijf Lambers LMB uit Temse. Waar men allerhande landbouwmachines op maat construeert.

Wat als hobby en werk samenkomen? Dan krijg je dergelijke pareltjes voor je lens!