De Oude Doos

Landb. Van Deynze – Team Buzze – Buysse – Tavernier

We schrijven 14 september, maisseizoen en een heel prachtige dag. Er wordt die dag mais gehakselt ten huize Van Hullebusch in Knesselare. Zoon David trommelde team Buzze op, die op hun beurt dan ook Stefaan Van Deynze optrommelden met zijn hakselaar, een Claas SF 80. Voorts werden ook nog Simon Buysse en Floris Tavernier ingeschakeld omdat de mais een eind verder moest getransporteerd worden.
Vooreerst wordt er in het Keigat te Ursel verzameld voor dag en dauw om in konvooi naar Knesselare te rijden.
Wijzelf voorop met in ons kielzog een Claas SF 80 van Stefaan Van Deynze, een Schlüter 1250 met Jan Martens silagewagen van Simon Buysse, een Fordson Super Major met Schuitemaker silagewagen van Cédric Van Hullebus en een Fendt Farmer 102S die een Record mestwagen trekt van Karl Van De Walle.
Eens aangekomen op de plaats delict, staan daar nog Floris Tavernier te wachten met zijn Renault 951-4 met Record silagewagen en ook Andy Van Canneyt was al ter plaatse met zijn Massey Ferguson 550 met Record mestwagen.

Wanneer de prachtige Claas SF 80 aan het werk gaat, te samen met Floris om de eerste kar vol te blazen, neemt de familie Van Hullebusch al plaats op hun trekkers om 7km verder te rijden en de kuilplaats klaar te maken. Hier werd de kuil verzorgd door een Steyr 650 met schudeg van de familie Van Hullebusch. Daniel Van Canneyt, de vader van Andy was er aanwezig met een Massey Ferguson 65 die met een duwblad de mais openduwde.

Tijdens het maisgebeuren kwamen er zoals altijd heel wat kijklustigen langs, wie wilt er natuurlijk al dat spektakel niet missen?
Wanneer het noen werd, legden de maisridders alle werkzaamheden even stil om de benen onder de tafel te schuiven van de familie Van Hullebusch waar moeder een heuse warme maaltijd te voorschijn tovert.
Een topdag voor chauffeur en fotograaf!