De Oude Doos

Werktuigendagen 2019

De 34ste editie van de Werktuigendagen vonden voor de 13de maal plaats te Oudenaarde. Deze editie zal de geschiedenis ingaan als één van de stoffigste edities ooit. Warme temperaturen gecombineerd met ongeziene stofwolken. Je waande je zo in de Sahara. Dit zeker na het voorbij razen van één of andere imposante machine met de daarbij achtervolgende stofwolk. Waardoor je gezichtsveld herleid werd naar slechts enkele tientallen meters.

De mannen van team Buzze waren ook van de partij op de Werktuigendagen editie 2019. De hakselequipe van team Buzze bestond uit de Fendt Farmer 102S met een 1-rijige Kemper van Karl Van De Walle en de Lanz met een Record silagewagen van Jonas De Roo. De afvoercombinatie van Cédric Van Hullebus, een Fordson Super Major met Schuitemaker silagewagen stond er ook netjes opgesteld. Ook Gerry Vermiesch was wederom aanwezig met zijn Deutz Intrac en een 1-rijige Fahr MH 70 hakselaar. Tenslotte nog een als nieuw uitziende Claas Jaguar 695 Mega van landbouwwerken Godefroid. Retro Oogstdag deelnemer Daan Roose was ook van de partij met zijn John Deere 4955 op een Kuhn demo.

Het was een tijdje wachten vooraleer deze oldtimers aan de slag konden. Maar plots kreeg Karl een mooie rechte blok mais in het vizier, hij was dan ook niet te stuiten en stormde op de mais af. Jonas volgde vlotjes samen met zijn twee lieftallige co-pilotes. Een eerste ronde werd vlotjes door de 1-rijige Kemper gejaagd. Maar plots doemde vanuit de vele stofwolken de impressionante Fendt Katana 65 hakselaar op.

Men maakte hun aanwezigheid duidelijk naar de kleine Fendt Farmer van Karl. Zodat deze kon plaats maken voor de Katana met zijn 10-rijige Kemper bek. Het antwoord van Karl hierop was vrijwel duidelijk. De aftakas aan, de hefarmen naar beneden en rijden maar! In een gitzwart rookgordijn heeft hij de Katana het nakijken. David vs Goliath, hier vertaalde dat zich in Karl en Jonas VS De Fendt Katana. Ze werden al snel op de hielen gezeten door de Katana, deze kleine stunt wist weliswaar een grote menigte kijkers te lokken. Zelfs bij de ‘concurrentie’ van John Deere zagen ze het amusante van deze stunt wel in.

Deze stunt kwam ook ons zelf ten goede als organisatoren van de Retro Oogstdag. Het vele bekijks zorgde er immers voor dat onze nagelnieuwe spandoek ook in de picture viel. Noteer alvast 27 September 2020 in de agenda!