De Oude Doos

Hesston Field Queen 7655

We zijn aanbeland aan de laatste combinatie, voor dit jaar althans. Speciaal voor het einde van het jaar serveren we u deze avond een feestelijk menu. Een prachtige Field Queen op een bedje van mais, overgoten door een sausje van prachtige herfstkleuren.

Vorig jaar bereikte ons het nieuws dat er een Hesston Field Queen 7655 zou verkocht zijn aan een landbouwer uit de buurt. Dit voorjaar werd alles op alles gezet om deze aan het werk te zien in de grasoogst. We zagen de machine in zijn volle glorie tijdens de hakselwerken.
Toen hoopten we stiekem dat de hakselaar ook in het najaar te bezichtigen was. Geheel per toeval zagen we op een mooie septemberdag het gele gevaarte rond het Keigat werken, dit moest de Field Queen zijn!
Wanneer we op het land komen staat de Field Queen even stil, te wachten op de aankomende Deutz-Fahr Agrotron 6.00 met Hagedorn Mammut opraapwagen, die de maïs naar het erf bracht. De machine schiet in gang en steek zijn bak omhoog om te lossen, een glimlach verschijnt op de fotograaf!

In 2015 konden we deze Field Queen al eens aan het werk zien bij zijn vorige eigenaar in Frasnes-Lez-Couvin. Een reportage van toen, kan je HIER zien.
Dat de machine nog in prefecte staat is, hoeven we hier nu niet te zeggen, dat zeggen de foto’s en films meer dan genoeg. 

Daarom, hoedje af voor de landbouwersfamilie!