De Oude Doos

Landb. Van Deynze – Ursel

Wanneer november nadert, dan moeten we ons klaar houden om terug het Keigat in te gaan. Niet voor een herfstwandeling, maar om een bezoek te brengen aan Stefaan Van Deynze en diens machinepark. Het vrije weekend rond 1 november wordt hier steevast gebruikt om in de bietenoogst te duiken. Met man en macht, maar vooral met machines wordt hier het bietenveld ingedoken. Dit jaar kregen we de Deutz DX 85 en de Kleine Automatic 5000 rooier voor onze lens. De combinatie die dit jaar gevormd werd, was bijna identiek als enkele jaren terug, toen de rooier bij landbouwer Sierens liep, die uit de buurt is. Sierens gebruikte voor de Kleine rooier een Deutz DX 90 met voortractie.
Drie jaar terug kwam de machine in de handen van Stefaan, die er sindsdien een optimale voederbieten rooier van maakte. Door er zelf een klepelmaaier op te plaatsen om zo een mooi resultaat te verkrijgen bij het ontbladeren van de bieten.
In de voormiddag nam Stefaan het stuur in handen en was neef Johan op het veld met de Claas Axos en enkelas kipper. In de namiddag kwam er versterking door de zoon van Johan die het stuur van de rooicombinatie over nam.

Wederom een prachtige combinatie in een prachtig decor, hier wordt een mens gelukkig van!