De Oude Doos

Landb. Lambert – Rèves

Voor velen is de maisoogst iets om naar uit te kijken. Dit is ook zo voor landbouwer Lambert en zijn entourage uit het Waalse Rèves. De mais werd met verschillende afvoercombinaties afgevoerd. Maar landbouwer Cédric Lambert houdt het liefst van al zelf de touwtjes in handen aan de maissilo. Deze rijd hij aan met een brute Deutz 100 06 en een Manitou Maniscopic hielp hem hierbij om de mais op te steken.

Er werd van vroeg in de ochtend gestart met het hakselen van de eerste percelen. Hiervoor werd er beroep gedaan op landbouwwerken Mambour uit Frasnes-lez-Gosselies. Deze mocht de 476 pk’s uit zijn New Holland FX 450 wekken, om een stevig dagje te gaan door hakselen. Dit type van New Holland met de typerende zwarte rug en achterzijde zie je tegenwoordig nog zelden in de mais verschijnen. Deze hakselaar dateert inmiddels ook al uit 1996.

De eerste percelen lagen het verst verwijderd van de hoeve, zo was er extra afvoercapaciteit benodigd. Er werd beroep gedaan op landbouwer Brancart met zijn Case / International Maxxum 5140 aan een tandem Vigneron en landbouwer Gérard met zijn kleine maar dappere International 845 XL Plus aan een enkelas Vigneron kipper.

De vaste equipe van landbouwer Lambert was natuurlijk ook aanwezig. Met op kop François Dereume, wie zijn knappe zelfbouw miniaturen eens inleverde voor het stuur van de Fiat 1000 Super aan een Le Boulch enkelas kipper. Er was eveneens nog een tweede Fiat 1000 present daterende uit 1975. Deze stond voorop de knappe OVA wagen, ook alweer reeds daterend uit 1983! And last but not least de koning van het deelnemende trekkerpark, de imposante Fiat 1580 DT voorop de Le Boulch Gold 2 tandem kipper.

Stuk voor stuk pareltjes, allemaal ontzettend mooi om zien. Maar nog mooier om zien, was de gedrevenheid en de kameraadschap onder alle chauffeurs. Die samen met het goede weer, er een echte topdag van wisten te maken.!