De Oude Doos

Loonw. Stove – Beveren / Roeselare

Van je hobby, je werk kunnen maken. One life, live it! Dat is wat het levensmotto is van Andy Stove uit Beveren nabij Roeselare. Na jaren als chauffeur aan de slag te zijn geweest bij verschillende loonwerkers, kriebelde het bij Andy om op eigen benen te gaan staan. Naast het grondverzet met zijn nagelnieuwe Valtra is er ook nog deze Fiatagri 130 Winner op het bedrijf.

In de weekends kon je hem er vaak verschillende fullpull’s en overwinningen mee zien behalen op de tractorpullingwedstrijden. Maar ook op het veld kan hij zijn naam van Winner alle eer aandoen. Zoals bijvoorbeeld aan deze 3 tanden Frickelo diepgronder die werd aangekocht bij landbouwmechanisatie Verhaeghe. Deze worden vervaardigd bij de Belgische constructeur Frickelo uit Aalter. Met een mogelijk te behalen diepte van 70 cm word de verdichte grond onder de ploegzool ook eens voorzien van verse zuurstof en een betere waterdoorlaatbaarheid.

Deze Fiatagri dateert uit 1990, eveneens het introductiejaar van deze Winner reeks. Destijds geïntroduceerd als een machine om de jaren 90 als koplopers binnen te rijden. Met geavanceerde technologie zoals de HI-Lo die onmiddellijke snelheidsveranderingen mogelijk maakte. Een trekker voor winnaars!