De Oude Doos

Landb. Van Deynze – De Beir – Ursel

‘Wessegem waar mensen belangrijk zijn.’

Dit is het eerste wat je ziet als je de hoeve van landbouwer Willem De Beir nadert. De leuze van deze straat wordt dan ook alle ere aan gedaan bij Willem. Het was weer een blij weerzien, ten huize De Beir je zag er dan ook alleen stralende en glimlachende mensen. Net als de mensen hier aanwezig, blonken ook de vele machines in hun vel.

De twee kapiteins van deze oogstdag waren Stefaan Van Deynze met zijn Claas Jaguar 70 en Willem in eigen persoon met zijn Lamborghini 874-90 en Strautmann Vitesse 2000 SL opraapwagen. Het rendement van de hakselaar is natuurlijk onder andere afhankelijk van de afvoercapaciteit. En die was er met twee heel knappe afvoercombinaties! Bestaande uit de Ford 4000 met een AVTO B.4000 silagewagen van Steven Willems en de John Deere 2650 van Tom Vermeersch, welke de Schuitemaker Russen van Stefaan Van Deynze bij zich had.

Ook de Strautmann opraapwagen kon af en toe eens plaats nemen onder de pijp van de Claas Jaguar 70, zo doende enkel mooi gevulde wagens het veld verlieten. Al dat gras moest natuurlijk ook tijdig worden aangereden, dat nam Stefaan Debacker voor zijn rekening met de Valtra / Valmet 8450 van Willem.

Tom Vermeersch had ook nog een knap gerestaureerde Ford 4600 mee als reserve trekker, alsook Brecht De Clercq hield zijn John Deere 2850 achter de hand als reserve trekker, het blijven machines je weet maar nooit… Enja hoor zo geschiede Steven moest forfait geven met zijn Ford 4000 na een lekke band. Brecht zag zijn kans schoon en nam met zijn John Deere maar al te graag plaats voor de AVTO silagewagen.

Maar Brecht, al jarenlang zelf trotse eigenaar van een New Holland 717 hakselaar is dan ook natuurlijk zelf al lang gebeten door het hakselvirus. Zo doende hij ‘preus lik fjirtig’ het stuur van de Claas Jaguar 70 overnam van Stefaan en Steven opnieuw verder kon afvoeren.

Achter iedere sterke man, staat ook een sterke vrouw. Dit is hier niet anders, Mariska De Dobbelaere en Greet Berth waren natuurlijk ook opnieuw van de partij. Welke alle manschappen tijdig van spijs en drank voorzagen.

Eén ding was wel zeker, hierop Wessegem, vertrokken s’avonds enkel blije gezichten!