De Oude Doos

Fahr M1102

“Weten wat je hebt!”
Misschien is dit een citaat dat onder de echte merken liefhebbers leeft?
Ook dit jaar trokken we regelmatig de grens over met Nederland. Mede-bestuurslid Simon Buysse woont in Schoondijke en trok er regelmatig op uit om de oudere combines in zijn omgeving te fotograferen.
In de omgeving van Aardenburg is veel groen en geel te zien, niet alleen van de vele bomen langs de wegen en de vele hectares tarwe, maar ook van de John Deere en New Holland (En Claeys/Clayson!) combines. En toch kan je op een bepaalde plaats ineens een Oranje combine die zijn weg baande tussen de tarwe. Al snel wordt in Zeeuws Vlaanderen gedacht aan een Dronningsborg, die er ook nog met plaatsen te vinden zijn, maar in dit geval spreken we over een echte Fahr! Een M1102. Door het lange perceel wordt deze combine bijgestaan door een Fiat Winner F140 met Bril kipper, zodat de machine toch tijdig zijn graan kan lossen. Aan het begin van het perceel stond ook nog een International 1055 met Cebeco kipper als back-up.
En “Weten wat je hebt!” is ook een citaat dat hier leeft, aldus de trotse eigenaar. Na vele jaren trouwe dienst nam de M1102 het werk over van een Fahr M1000, die zijn nieuwe thuis niet ver moest zoeken en ook nu nog elk jaar buiten komt om enkele hectares graan te dorsen.