De Oude Doos

Landb. Lambrecht uit Ertvelde

Het is 31 juli 2020 en toen één van de warmste dagen van dit jaar. De oogst werd overal druk binnen gehaald, maar bij landbouwer Lambrecht uit Ertvelde, is het alle hens aan dek en vooral handwerk.
Tijdens deze taferelen komt er een strofe van het lied, Tim, van Wim De Craene, spontaan in mij op. De strofe luidt: ‘ Het binnenhalen van de oogst, het weer was warm en heet, de lijven plooiden naar de hooivorken’.
Het was rond de 35 graden en de Fiat 880 werd van stal gehaald om met een Claas Maximum pers op pad te gaan, bijna onder de kerktoren van zijn eigenste Ertvelde.
Vele handen maken licht werk en Luc trommelde enkele helpers op om de oogst met de hand op te laden.
Ieder heeft zijn werk en zo worden in een mum van tijd de TLS containerkar achter de Ford 8630 geladen. Eens die weg is om gelost te worden, komt er een knappe Ford 4000 met stro wagen te voorschijn die ook beladen wordt.

Het stro dat hier wordt geperst gebruikt Luc voor zijn Belgisch Witblauw dieren, die hij zelf kweekt voor zijn eigen restaurant, Puur Luc. Daar staat uiteraard het vlees van zijn eigen dieren op het menu, zijn slogan luid dan ook: De kortste keten van het land, naar de klant!