De Oude Doos

Landb. Silverans – Humbeek

Soms dromen we wel eens luidop van welke combinaties van machines een prachtig zicht zouden opleveren of werkelijk uniek zouden zijn. Wel volgende is er zo eentje, een Fiat 1300 DT werd voorop een Hesston 4700 pers geplaatst. Landbouwer Silverans uit Humbeek verhoorde letterlijk onze gebeden, waar we hem uiteraard enorm dankbaar voor zijn. Zijn Fiat 1300 DT zag het levenslicht in 1979 maar schuwt anno 2020 geen enkel werk zoals je kan zien.

Kosten noch moeite werden gespaard om deze combinatie te realiseren. Beide machines had hij natuurlijk in zijn bezit, maar de oude getrouwe New Holland M 135 neemt het vaakst plaats voor de Hesston. Ook dit jaar was dit niet anders, de grote velden nam de New Holland M 135 voor zich. Maar op een iets kleiner perceel kon de Fiat 1300 DT  zich eens goed uitleven. De nodige aanpassingen werden gedaan, zodat hij voorop de balenpers kon komen te staan. Zo werd de aftakas van 540 naar 1000 toeren aangepast en werd ook een andere zwenkhaak voorzien.

Destijds was dit een trekker bestemt voor de loonwerkers of grote landbouwbedrijven maar gelukkig kan deze krachtpatser genieten van een oude dag bij Kim. Welke hem zeker op gepaste wijze in ere houdt!