De Oude Doos

Landb. Denoo – Sint-Pieterskapelle

‘Vlijtige boeren op hun akker, beulen hard tot de late avond.’ Het landbouwersgezin Denoo weet maar al te goed wat het is om van s’ ochtends vroeg tot s’ avonds laat het beste van zichzelf te geven.

De slogan van hun zaak ’t Groenselpoortje uit Sint-Pieterskapelle nabij Middelkerke luidt dan ook ‘Rechtstreeks van ’t land naar de klant’. We waren dan ook wel eens benieuwd wat er zoal op dit land van landbouwer Denoo bevond. Naast de vele groenten zoals rode -en witte kolen, koolrabi, enz.. die men teelt en verkoopt, teelt men jaarlijks ook nog enkele hectaren tarwe. De oogst hiervan zijn dan ook hoogdagen voor landbouwer Hans Denoo.

Wekelijks trekt men met de groentenwagen naar verscheidende boerenmarkten, waardoor hij telkens pas in de avond na de markt, aan de oogst kan beginnen. Wat natuurlijk wel het stro ten goede komt. Hans glundert dan ook bij het bestijgen van zijn Clayson M 103 daterend uit 1964. De knappe, oude getrouwe Clayson doet het anno 2020 nog steeds zeer goed.

De ondergaande zon deed de gele kleur van de Clayson nog meer in het oog springen. Tegelijkertijd zorgde ze ook voor een prachtige gloed over de open velden, tot aan de horizon waar ze traag maar gestaag onderging. In de achtergrond van de Clayson zagen we dan ook nog Hans zijn dochters noeste arbeid leveren. Terwijl Eline de balen perste met hun Claas Arion 610 aan de Claas Dominant pers. Zorgde Justine en haar vrienden ervoor dat de balen netjes werden binnen gehaald. Hun twee trouwe waakhond(jes) stonden Hans ook bij aan zijn zij en zagen dat het goed was!