De Oude Doos

Landb. Desaever – Zande

Landbouwer Ludo Desaever, is eigenlijk alreeds een landbouwer op rust. Het landbouwbedrijf en het materieel is uit handen gegeven aan de jonge garde. Maar van zijn Clayson 1545 blijft men af! Het maaidorsen is zijn lang leven en hij blijft dit dan nog altijd met volle goesting, ieder seizoen voor zijn rekening nemen.

Deze Clayson 1545 moet nog één van de allereerste uit zijn generatie geweest zijn. De machine is ondertussen 45 jaar oud maar ziet er nog zo goed als nieuw uit. Natuurlijk zoals bij iedere oldtimer durft er al eens wat te sputteren. Maar meestal kleinigheden die gemakkelijk kunnen verholpen worden. Bij de New Holland garage kijkt men steeds raar op, wanneer Ludo er langs komt voor oude wisselstukken. Zo zei men eens waarom steekt ge in die maaidorser nog steeds tijd en geld, het is al zo’n oude machine. Maar hierop had Ludo dan ook al snel een antwoord klaar. ‘Als ik alles op mijn hof zou moeten buiten gooien dat al meer dan 45 jaar bij mij is, dan zou ik ook mijn vrouw moeten buiten gooien.’

De liefde voor zijn vrouw en gezin zijn echter zeer groot maar zo zie je maar hoe nauw ook deze machine Ludo aan het hart ligt.