De Oude Doos

Loonw. Spruytte – Houthulst

Het is alreeds 13 jaar geleden dat we in het West-Vlaamse Merkem nabij Houthulst een robuuste en vooral imposante bunkerhakselaar konden aanschouwen. Hier bij landbouwwerken Spruytte is men al jaar en dag fan van het concept van het werken met een bunker op de hakselaars. Zo zijn er hier doorheen de jaren dan ook heel wat bunkerhakselaars de revue gepasseerd. In 2007 was deze L’articulée 2025 nog aanwezig op het loonbedrijf Spruytte om dan enkele jaren later aan de slag te gaan op het landbouwbedrijf Hollevoet uit Pervijze.

De l’articulée machines zijn geconstrueerd op het constructie bedrijf van Michel Racine in het Franse Orchamps. Deze 2025 heeft als basis een New Holland 2405 hakselaar, destijds het krachtigste model in het New Holland aanbod.

Een knappe Deutz-Fahr AgroStar DX 6.61 en een Deutz-Fahr Agrotron 156 vormden twee passende afvoercombinaties, samen met de twee gepersonaliseerde Dezeure silagewagens. Een tweede Deutz-Agrotron zorgde ervoor dat de mais put stevig werd aangereden.

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ

ˆ