De Oude Doos

Team Buzze – Kristof Van De Walle

Sinds onze eerste Oldtimer mais hakseldag in 2016 en tevens ook de eerste in België, zijn er heel wat hakselaar en maïsridders bijgekomen.
Een mooi voorbeeld daarvan is de vrienden groep Team Buzze en Kristof Van De Walle.
Naar goede traditie trekken we elk jaar eens naar de familie Van Hullebusch uit Knesselare. Andere jaren trokken we er in het voorjaar naar toe, maar sinds enkele jaren kunnen we ook mooi materiaal bezichtigen in het najaar tijdens de mais oogst.
Vorig jaar was het maisfeest met een Claas SF 80 en een gans resum aan karren, dit jaar was het iets kleiner maar waren er wel twee hakselteams te vinden!

Eenmaal aangekomen op een iets wat grijze ochtend, stond de Hesston 7420 van Cédric Vanhullebus nog op de dieplader. De Hesston werd vorig jaar gekocht in het West-Vlaamse Avelgen bij loonwerker Vandenbulcke.
Eens af de dieplader wordt er meteen de Record 3500 maiswagen achter gespannen om de eerste 2 rijen te hakselen.
Wanneer de Hesston enkele rijen achter de kiezen had, mocht ook de hakseltrein van Kristof Van De Walle in actie komen. Zijn toch wel vrij unieke Deutz D6202 met Mengele MB 220 mocht ook de eerste stappen in de mais zetten met in zijn kielsog een Krone vierwiel wagen.
Kristof, Deutz mechanieker van beroep, zocht al een tijdje een Deutz trekker en vond hem dan ook in Nederland. De Mengele MB 220 vond hij iets dichter bij huis, bij een landbouwer uit de buurt.
Oorspronkelijk zou de hakselaar omstreeks 1990 nieuw gekocht zijn door oud-loonwerker Lataire uit Zomergem.

Wanneer de machines en chauffeurs op volle toeren draaien, breekt de zon ook door de wolken. Vanouds reed ook Andy Van Canneyt mee met zijn Massey Ferguson 550 en de Record 3500. Net zoals vorig jaar was Karl Van De Walle ook van de partij, met dezelfde combinatie, die toch wel knap is opgemaakt ondertussen.
De kuil werd ook weer onder handen genomen door Geert Van Hullebusch. Dit maal mocht de Fendt Favorit 614 van zoon Bart op het toneel komen. Maar ook de Steyr 650 stond in voor de kuil te verzorgen, dit maal met een Vermeire maisschuif. Deze werd vroegere jaren gebruikt op de eerste tractorpullings in Aalter, alwaar machinebouwer Achiel Vermeire sponsor was en zo er een grote sticker liet opzetten.

Alweer een knappe reeks met boordevol wistje datjes en prachtige machines!
Zo blijft de oude doos de komende jaren gegarandeerd!