De Oude Doos

Landb. Geiregat – Vosselare

Ook dit jaar passeren heel wat verschillende merken van hakselaars de revue. Eerder zagen we hier al een Mengele één rij hakselaar passeren, vandaag is het met vier rijen te doen.

We zijn te gast bij de familie Geiregat nabij hun hoeve in Vosselare.
De familie hakselt hier al jaren zelf, steevast met hakselaars achter de tractoren. Zoon Frankie kocht enige tijd terug een hakselaar, een Mengele SF 4000. Men vond de hakselaar in het Franse sprekende gedeelte van ons land.
Heel wat onderdelen gingen toen door de handen van Frankie en werden vernieuwd. Er werd veel werk verzet om deze machine werkklaar te krijgen.
De hakselaar is er eentje van de laatste lichting van SF 4000 en werd in 1984 als laatste Mengele SF 4000 verkocht bij toemalig invoerder Hocké uit Groot-Bijgaarden.

Bij de familie Geiregat is men al sinds jaar en dag fan van het merk Same en dat zien we ook in de afvoercapaciteit. Zo zagen we afwisselend de mais afvoeren door een Same Laser 110 met Rolland tandem kipper en een Same Jaguar 95 met Dewa silagewagen. Die rode Dewa silagewagen is er nog één uit de stal van loonwerker Dedeurwaerder uit Oordegem, waar rode Dewa’s toch wel beetje de bedrijfskleur zijn.
Tot slot was er ook nog een Deutz-Fahr DX 3.65 die een Record verbouwde mestwagen meekreeg.

Alweer een prachtige hakselaar erbij op Vlaamse bodem, zo ziet u maar, de oldtimer hakselaar heeft nog steeds toekomst!