De Oude Doos

Landb. Buysse – Ursel

Ook dit najaar ploegde de boer verder en net dat trachten wij ook te doen.
Normaal gezien stond er dit jaar een nieuwe Retro Oogstdag de rollen, maar door het corona virus viel zowat alles in duigen dit jaar.
Omdat we niet bij de pakken blijven zitten, worden er al plannen gesmeed voor het volgende jaar. De familie Buysse was hier voor ons druk in de weer…. .

Op dit stuk akker was landbouwer Marc Buysse en zoon Simon druk in de weer om het veld om te ploegen voor de volgende teelt. Zo werd er in totaal ongeveer 27 gemete geploegd, ook nog iets uit de oude doos!
De aandachtige kijker van de oude doos zal deze trekker al wel kennen, hij passeerde hier al regelmatig de revue.
Marc en Simon Buysse zijn Schlüter liefhebbers van het eerste uur, ze reizen normaliter regelmatig af naar treffens en show van het merk.
Zo zot ervan, dat ze zelf drie stuks op hun hoeve’s hebben.
Op dit stuk zien we zowel Simon als vader Marc, met hun Schlüter Special 1250 aan het ploegen met een Aerts Vario rapide 4 schaar.
Ze vonden de Schlüter in het voorjaar van 2005 op een groot Luxemburg’s landbouwbedrijf. Van de trekker werden er maar 162 stuks gebouwd en ééntje loopt nu dus nog steeds in het Oost-Vlaamse Ursel. Deze Schlüter bezit een 6 cilinder Schlüter motor van 7.4 liter.

Waarom deze krachtige beer hier aan het ploegen was, zal komende tijd duidelijk worden.