De Oude Doos

Team Jansseune – Vansteeland – Alveringem

Nieuw, nieuwer, nieuwst! De Claas SF-80 met bouwjaar 1980 van Peter Jansseune en Joris Vansteeland is werkelijk niet van nieuw te onderscheiden. Ongezien titanenwerk hebben beide heren verzet. In maar liefst 4 weken tijd hebben ze deze machine weer helemaal op punt gezet, zowel technisch als qua carrosserie. Iedere avond en zondag, is men gedurende 4 weken, aan het sleutelen, schuren en verven geweest van hun hakselequipe. Want niet alleen hun hakselaar werd in een record tempo onder handen genomen, ook hun 2 DEWA silagewagens werden wederom compleet in orde gezet voor de maisoogst.

Eén van deze DEWA sillagewagens was oorspronkelijk blijkbaar een oud gediende van op het loonbedrijf van De Smet André en zoon uit Moerbeke-Waas. Peter en Joris hun eerste plan was hier enkele oldtimer of youngtimer trekkers voorop te plaatsen. Maar storm Odette besliste hier helaas anders over. Na 4 weken was het weekend aangebroken waar men zo hard naar had uitgekeken, testdraaien met hun hakselequipe. Maar helaas viel net dit weekend, het laatste weekend van September, storm Odette ons Belgenlandje binnen. Met windsnelheden van meer dan 110 kilometer per uur en bakken regen, was dit een taaie tante te noemen. Maar het schrikte deze heren niet af. Zelf Odette kon hen, hun testdag niet ontnemen. Maar voor alle zekerheid werd dus toch maar zwaarder geschut voorop de silagewagens geplaatst. Joris bracht zijn New Holland T 7.165 S mee en hun kameraad, loonwerker Stefaan Luyssen uit Alveringem bracht ook versterking met zich mee in de vorm van zijn Claas Ares 697 ATZ.

Zo goed als alles verliep van een leien dakje ondanks het barre weer, dit dankzij hun sterke voorbereiding. Het machinepark wist meer dan te voldoen, een geslaagde test! Deze heren mogen terecht fier zijn op hun werk! Zeker hun Claas SF-80 is een ware streling voor het oog. Ook loonwerker Eddy Patfoort en zijn Laurens konden dit beamen. Voor Eddy was het dan ook pure nostalgie, zeker door het feit dat Eddy zelf nog bezitter is geweest van dit type.

Nostalgie op zijn best!

De voor -en na foto’s alleen al spreken boekdelen van het harde werk van deze mannen!

Met een prachtige maar stormachtige testdag als kers op de taart.