De Oude Doos

New Holland 2205

Ook in Limburg weet men zijn old -en youngtimer hakselaars te waarderen. Zo ook in de omgeving van Diepenbeek, waar we nog een prachtige New Holland 2205 konden aanschouwen. Na heel wat jaren met een New Holland 1900 te hebben gereden, weet tegenwoordig deze 2205, de landbouwer in kwestie wel te bekoren.

In 1989 wanneer deze machine op de markt kwam, was de 2205 dan ook wel een luxepaardje te noemen. Met zijn 340-pk kwam hij aan paardenkracht niks te kort. Hij was tevens alreeds voorzien van een elektronische messenslijper in combinatie met een automatische afstelling van het vaste mes ( Adjust-O-Matic ). Om verdere verspilling van mais tot een minimum te herleiden, beschikte deze machine ook over een hydraulische afstelling van de afvoerpijp  Deze Belgische kwaliteit stond ervoor garant dat uw maisoogst een feest zou worden.

We hadden echter geluk of pech noem het zoals je het wil. Dat we nog nipt de laatste maisplanten van dit veld, zagen door de 2205 verslonden worden. Het hakselde goedje werd op verschillende afvoercombinaties geblazen, de laatste mais van dit veld was bestemd voor de John Deere 6600 met een Record silagewagen.

Deze kleinere reeks behoort tot een 3-luik want de dag zat er bijlange nog niet op voor deze landbouwer. Hou de special verder in de gaten voor het vervolg zou ik zo zeggen!