De Oude Doos

Hobbyist Bulcke – Moerkerke

Vandaag een unieke bunkerhakselaar uit Vlaanderen Hakselland!
Dit keer landen we met onze oude doos in Moerkerke, waar we hobbyist Gilbert Bulcke terug vinden.
We kennen Gilbert van op onze eigenste Retro Oogstdag met zijn New Holland 1770, maar dit jaar was er iets nieuws te bespeuren. Gilbert reed echter in zijne jongere jaren met veel plezier met een Claas SF 80 oogstmachine. Al enkele jaren is Gilbert bezig met een zoektocht om een Claas SF te vinden die naar zijn zin is. Wanneer er zo één zou gevonden worden, mocht de New Holland 1770 andere oorden gaan zoeken. Reeds de eerste contacten met de huidige eigenaar van de 1770, werden al gelegd op onze Retro Oogstdag in 2018. Van die 1770 krijgen we in deze najaar special ook nog een kleine glimp te zien!
Gilbert vond en zocht uiteindelijk een hakselaar die nog steeds in goede conditie was in de naburige gemeente Middelburg, deelgemeente van Maldegem.
Hij bracht de hakselaar naar huis, deed een compleet nazicht en enkele onderdelen die aan vervanging toe waren, werden vernieuwd.
Wanneer oud-loonwerker Maurice Lonneville bij Gilbert aanklopt om zijn kleine partijen mais te hakselen, staat Gilbert en zijn Claas SF 80 al klaar.
De hakselaar van Gilbert is er één met een kipbakje op geplaatst. Deze SF 80 is er één die wellicht nog bij loonwerker Gerard Maesen uit Beselare heeft gelopen. Het is dan ook Gerard zijn verdienste dat er hier een bunker op kwam. Hij bouwde eigenhandig de bunker op de hakselaar, dit gebeurde dan ook voor in de natte najaren toch nog te kunnen verder rijden.

Kijk en geniet, en wie iets meer wil weten over de mooie geschiedenis van Gerard Maesen zijn loonbedrijf, kan op volgende link kijken: http://www.deoudedoos.be/?page_id=3891