De Oude Doos

Landb. Antoons – Genappe

De maiscampagne dit jaar verliep grotendeels droog en stoffig, bij landbouwer Antoons uit Genappe was dit niet anders.
Wanneer we naar het veld in Ways, deelgemeente van Genappe reden, hoefden we niet lang te zoeken naar het maisteam dat voor Antoons aan het werk was, gewoon de stofwolken volgen en we kwamen uit op de akker. Net naast de gewestweg N25, die heel wat weg heeft van een autosnelweg en waar er werd gewaarschuwd voor tractoren die op de weg rijden!

Vandaag ligt de nadruk niet op de hakselaar, want die is immers een vrij recent model.
Hier is het loonwerker Cappelle Frères uit Gouy-Lez-Piéton die met zijn hakselaar, een Claas Jaguar 900 Speedstar de mais in sneltempo afsnort.
De familie Antoons staat hier met vier van de vijf karren zelf in voor het transport. Alles wordt hier uit de kast gehaald om de mais tijdig op de hoeve te brengen.
Hier is men toppezot van het merk Ford en zo doende dat hier stuk voor stuk legendarische trekkers mee rijden in de vloot afvoerders.
Wanneer we aankomen bij het veld is het de Ford TW-25 met zijn tandem kipper die net wegreed met een vracht mais.
Het lokte onze aandacht, wanneer er nog maar eens een stofwolk opsteeg en daar een Ford TW-10 met een tandem kipper het veld op kwam gereden en plaats nam naast de Claas hakselaar.
Wanneer de kipper hier ook terug vol geblazen is, dan was het de beurt aan een Ford 7810 met een Mullie kipper die onder de pijp mocht plaats nemen.
De laatste van de familie Antoons die aan de maisparty mocht deelnemen was hun Ford 8210 die uiteraard ook een tandem kipper aan zijn trekhaak had hangen.
Tot slot was er nog een vijfde combinatie die dit team vervoegde, hoewel deze nog absoluut niet oude doos waardig is, willen we die u niet onthouden, de Deutz-Fahr Agrotron 6215 met Dezeure kipper van de loonwerker Cappelle Frères!