De Oude Doos

Fiat 1280 DT

We zagen eerder al een prachtige New Holland 2205 in de Limburgse mais verschijnen. Eens aangekomen op de boerderij keken we ons ogen uit en plaatsten we onze oren goed open. Want een ongelooflijk gebrul galmde tussen de gebouwen. Op onze weg naar de put vielen we van de ene verbazing in de andere. Tal van stuk voor stuk unieke afvoercombinaties stonden vertrekkensklaar, zoals een Steyr 8165 met kipwagen, een Fiatagri 82-94 DT met silagewagen, een John Deere 6400 met een Record silagewagen, een John Deere 7800 met kipwagen en tot slot de unieke witte MB-Trac 1500 met Roagna containerhaak. van Geert Bielen.

Eens aan de maisput aangekomen vonden we de ‘dader’ van dat oorverdovend maar magnifiek gebrul. Een klassieker uit de eerste helft van de jaren 80, de imposante Fiatagri 1280 DT stak naarstig de gehakselde mais de put op.

Dit was echter nog niet de laatste gehakselde mais, ook alle afvoercombinaties hebben we nog niet zien passeren. Meer van dit zal in je in het derde luik van deze pk-rijke reeks kunnen bewonderen.