De Oude Doos

Landb. Crombez – Heuvelland

Op een rustige zonnige herstavond, konden we in het schilderachtige decor van Mesen, landbouwer Crombez aantreffen tijdens de najaarswerken op het veld. De 18-jarige Anthony Crombez was er aanwezig met zijn allereerste trekker. Een volledig gerestaureerde Ford TW-10 uit 1983. Deze trekker was oorspronkelijk van zijn vader, welke hem van de hand wilde doen, wanneer deze trekker 15.000 uren bereikt had. Dat was buiten zoon Anthony gerekend, hij wilde kost wat kost deze trekker op het bedrijf behouden. Het was immers de trekker waarmee hij als kleine jongen mee heeft leren rijden. Dus werd er besloten om samen met zijn vader, deze trekker weer volledig op punt te zetten en er eveneens een nieuwe motor in te plaatsen. Men was het niet altijd eens, maar samen geraakten ze wel telkenmale tot een compromis. Zo wou Anthony grotere en bredere banden op de TW, terwijl zijn vader daar zo geen voorstaander van was. Zijn vader wou dan weer een nieuw dak erop geen origineel TW-10 dak, maar het dak van de superluxe Generatie 2 cabines. Welke je enkel kon terugvinden op de TW-25 en TW-35 GEN II en de latere 8630, 8730, 8830. Maar een TW-10 kon je van origine uit niet met zo’n dak terugvinden, hierdoor was Anthony er zo geen voorstaander van.

Maar beiden kregen hun goesting, met uiteindelijk dit knap eindresultaat. Welke ook mede mogelijk is gemaakt geweest door Bart Vanneste, wie het spuitwerk volledig op zich had genomen. Waarvoor Anthony hem dan ook uitermate dankbaar voor is!

De trekker is niet alleen een paradepaardje , hij moet ook nog steeds meedraaien op het landbouwbedrijf, dus werd hij ditmaal voorop de 4-scharige Baeke ploeg geplaatst. Ook zijn vader kwam even loeren of zijn zoon en de TW het goed deden. Hij moest immers volgen met zijn John Deere 4255 aan de Lely Polymat zaaimachine. Vader en zoon met twee 80’s klassiekers zij aan zij aan het werk, een prachtig ritueel ten huize Crombez!