De Oude Doos

Hobbyist Deprez – Lichtervelde

Aardappelen rooien in stijl! Het eerste rooiseizoen voor Simon Deprez uit Lichtervelde zit er inmiddels alweer op. Zijn 1-rijïge AVR RTT 80 wist dan ook niet teleur te stellen! Dit type rooier, rolde in de werkhuizen van AVR, voor het eerst van de band in 1980.

Het was de bedoeling om ook een rasechte 80’s klassieker voorop deze rooier te plaatsen, namelijk zijn eigenste Fendt Farmer 307 LS uit 1988. Echter het natte najaar besliste daar anders over. Maar Simon kon gelukkig rekenen op zijn goeie vriend en Fendt-dealer Mario Vandewalle. Welke hem uit de nood wist te helpen, door een trekker in bruikleen te geven aan Simon, namelijk een knappe Fendt Farmer 306 LSA uit 1990. De vierwielaandrijving maakte onmiddellijk het grote verschil en met deze nog in nieuwstaat verkerende AVR verliep het rooien dan ook nagenoeg vlekkeloos.

De Fendt Farmer 307 LS mocht alsnog mee naar het veld maar dan voorop de Herculano kipper. Voor nog wat extra afvoercapaciteit zorgde landbouwer Frans Verhaeghe met zijn prachtige Fiat 640.

Het mag een wonder heten dat hier geen zware ongevallen plaats vonden! Voor alle duidelijkheid pal naast het veld, op de autosnelweg E403. Want met al dit moois bijeen verzamelt zou je als chauffeur al voor minder afgeleid worden!