De Oude Doos

Claas Jaguar 690 SL – Case IH Magnum 7220 Pro

In deze volgende reeks leek het alsof we ons regelrecht bevonden in een aflevering van ‘Halfuur natuur’. We bevonden ons dan ook nabij het bos van het Waalse Grandrieux omringt door weilanden en maisvelden. Het was net alsof er op ieder moment uit al dat groen één of ander wild dier kon tevoorschijn komen. Dat is wat er ook gebeurde we kwamen oog in oog te staan met twee levensechte beren. Twee indrukwekkende Case IH Magnum 7220 Pro trekkers doken op uit de mais, de ene wist met een Vigneron mestwagen een Claas Jaguar 690 SL te vergezellen, terwijl de andere de maisput wist te bewaken. Naast deze twee krachtpatsers dook ook nog een Case CVX 1170 op, wat met een OVA kipper achter zich maar op een welpje geleek naast de brute Magnum’s. Een tweede ‘welp’ stond op de uitkijk om wanneer het nood deed in actie te kunnen treden, een prachtige Case / International 1455 XL nam plaats aan de silagewagen.

Deze Case IH Magnum 7220 Pro trekkers kwamen in 1997 op de markt. Zoals de naam wat doet vermoeden, ‘PRO’ een verbeterde versie van de orginele Magnum 7220. De 8.3 liter Cummins turbo dieselmotor is goed voor maar liefst zo’n 200-pk!

De Claas Jaguar 690 trad hier voor het eerst na een 10-tal jaar stilstand opnieuw in actie en dit met groot succes. De Claas 690 SL, een toch wel minder vaak gezien type uit 1988. Deze beschikte alreeds over de jongere en luxueuzere cabine die je ook op de 695 Mega kon terugvinden. Met zijn 316 pk was hij ook enkele pk’s sterker dan de originele 690 hakselaars die vanaf 1983 op de markt waren.

Deze landbouwer heeft er meer dan goed aangedaan om deze prachtige hakselequipe terug uit zijn winterslaap te hebben gehaald!